ADVOKATSKA KOMORA CRNE GORE, BRATSTVA I JEDINSTVA 7, PODGORICA
DOBRO DOŠLI NA INTERNET PREZENTACIJU ADVOKATSKE KOMORE CRNE GORE

KONTAKT TELEFON I FAKS:  +382 (0)20 602 805, 602 807

12/10/2022
ENEMLOS partneri iz Crne Gore posjetili Regent’s Univerzitet


ENEMLOS partneri iz Crne Gore posjetili su Regent’s Univerzitet u Londonu u periodu od 26. do 30. septembra 2022. godine u okviru studijske posjete planirane projektom.

Delegaciju je ugostio ljubazni domaćin prof. dr Neven Anđelić, a činili su je predstavnici Pravnog Fakulteta Univerziteta Crne Gore na čelu sa dekankom prof. dr Anetom Spaić; Vrhovnog suda Crne Gore; Notarske komore Crne Gore; Centra za alternativno rješavanje sporova; i Advokatske komore Crne Goru koju je predstavljala dr Nina Radulović.

Predstavnici Komore javnih izvršitelja Crne Gore ovu studijsku posjetu obavili su ranije priključujući se ENEMLOS delegaciji sa Kosova o kojoj se možete informisati OVDJE.

Svi radni sastanci realizovani su u prostorijama prestižnog Univerziteta Regent’s iz Londona koji je fokusiran na pružanje vrhunske usluge visokog obrazovanja internacionalnim studentima iz svih krajeva svijeta.

Učesnici posjete su imali priliku da se upoznaju sa studijskim programima Univerziteta i razvijenim standardima u području nastave i evaluacije studenata kroz interaktivne prezentacije. Menadžment i profesori Univerziteta Regent's predstavili su novi koncept programskog planiranja koji je usklađen s aktualnim potrebama studenata i tržišta rada, a povećava izglede za zaposlenje svršenih akademaca. Ovaj aspekt naročito je unaprijeđen članstvom Regent't Univerziteta na renomiranoj međunarodnoj online platformi za povezivanje uglednih poslodavaca i svršenih akademaca HANDSHAKE.

Delegacija je imala priliku da razgovara sa g-dinom Philipom Benjaminom, profesorom i bivšim advokatom, koji je predstavio pravni sistem Ujedinjenog Kraljevstva i specifičnosti pravosuđa i advokature, fokusiraju se na razlike između precedentnog i evropskog kontinentalnog prava. Tom prilikom su učesnici razmijenili iskustva sa posebnim osvrtom na crnogorsko pravo.

Iz oblasti međunarodnog prava, učesnici su imali čast i zadovoljstvo da prisustvuju UK sesiji UDRUŽENJA EVROPSKIH NOVINARA (Association of European Jurnalists - AEJ). Ovom prilikom je britanski advokat, renomiran u oblasti ljudskih prava, g-din Aarif Abraham održao prezentaciju na temu: „Poziv Rusiji na odgovornost za ratne zločine u Ukrajini“. Razmijenjena su mišljenja o pravnim i političkim mogućnostima konstituisanja ad hoc tribunala za pomenutu bezbednosnu krizu, odnosno uspostavljanja djelotvornog mehanizma za utvrđivanje odgovornosti. Program predmetne sesije pogledajte OVDJE.

Realizacijom studijske posjete uspješno je završena još jedna faza ENEMLOS projekta koji će u nastavku biti usmjeren na obuku studenata kroz praktičan rad na pravnoj klinici pod mentorskim nadzorom akademskih i neakademskih partnera.

Osim unaprjeđenja visokog obrazovanja pravnika, dodata vrijednost projekta je uspostavljanje trajnih veza i saradnje između akademskih i neakademskih partnera iz zemalja učesnica.

Agendu kompletnog događaja možete preuzeti OVDJE.


ADVOKATSKA KOMORA CRNE GORE, BRATSTVA I JEDINSTVA 7, PODGORICA

Radno vrijeme: ponedeljak - petak, 9-15 časova
Kontakt telefon i faks +382 (0)20 602 805, 602 807, Mob: +382 67 223 230
Kontakt osoba: Bojana Jovanović - tehnički sekretar
Elektronska pošta advkomora@t-com.meAdvokatura egzistira kao javna djelatnost u Crnoj Gori od 14.12.1909.godine, kada je donijet Zakon o javnim pravozastupnicima Knjaževine Crne Gore.

© 2020 ADVOKATSKA KOMORA CRNE GORE. All Rights Reserved
Designed by MONTENEGRO BIZNIS