ADVOKATSKA KOMORA CRNE GORE, BRATSTVA I JEDINSTVA 7, PODGORICA
DOBRO DOŠLI NA INTERNET PREZENTACIJU ADVOKATSKE KOMORE CRNE GORE

KONTAKT TELEFON I FAKS:  +382 (0)20 602 805, 602 807


30/12/2020
Objavljena publikacija “PRAVNA KLINIKA ABSTRAKT OBUKE ZAGREB ONLINE 7-9. DECEMBAR 2020.G.”

Publikacija je nastala iz želje i namjere priređivača dr Nine Radulović da trajno, u pisanoj formi, zabilježi stručna izlaganja i prezentacije edukatora iznesene na obuci Zagreb online, održanoj putem web platforme od 7. do 9. decembra 2020. godine u okviru implementacije ENEMLOS projekta. Publikacija rezimira informacije, pojmove i koncepte od značaja za pravilno razumijevanje funkcije institucije „pravne klinike“ u obrazovanju budućih pravnika, ali i širem društvenom kontekstu koji se odnosi na pružanje besplatne pravne pomoći ugroženim socijalnim grupama. Takođe, izloženi su najznačajniji elementi diskusije kao pratećeg dijela obuke, koji je omogućio produbljivanje predmetnih tema kroz razmjenu mišljenja. Materijal predstavlja postojan podsjetnik za učesnike obuke, ali i izvor iz koga se strukovna zajednica inače može upoznati sa institucijom pravne klinike na jednostavan i dopadljiv način. Ipak, publikaciju ne treba uzimati kao apsolutno pouzdan izvor informacije ili medij za integralno notiranje stavova i razmišljenja učesnika obuke, jer je ista nastala iz nastojanja priređivača da zabilježi „živu riječ“ prema sopstvenom izboru i percepciji.

Obuku Zagreb online organizovao je Pravni fakultet Sveušilišta Zagreb u saradnji sa Pravnim fakultetom Univerziteta Crne Gore sa namjerom da crnogorskim partnerima ENEMLOS projekta približi instituciju pravne klinike. Obuka prvenstveno prezentira organizacioni model i iskustva Pravne klinike Pravnog fakulteta u Zagrebu sa osvrtom na iskustva i modele u uporednim sistemima. U obuci su učestvovali predstavnici crnogorskog pravosuđa i tužilaštva, Advokatske komore, Notarske komore, Komore javnih izvršitelja i Centra za posredovanje.

Publikacija je elektornsko izdanje i preporučuje se čitanje u elektronskoj formi u razmjeri od najmanje 125%, s obzirom da sadrži foto slajdove gustog teksta i malog slovnog fonta. Publikacija je dostupna samo na crnogorskom jeziku.

Publikaciju možete preuzeti OVDJE.

ADVOKATSKA KOMORA CRNE GORE, BRATSTVA I JEDINSTVA 7, PODGORICA

Radno vrijeme: ponedeljak - petak, 9-15 časova
Kontakt telefon i faks +382 (0)20 602 805, 602 807, Mob: +382 67 223 230
Kontakt osoba: Bojana Jovanović - tehnički sekretar
Elektronska pošta advkomora@t-com.meAdvokatura egzistira kao javna djelatnost u Crnoj Gori od 14.12.1909.godine, kada je donijet Zakon o javnim pravozastupnicima Knjaževine Crne Gore.

© 2020 ADVOKATSKA KOMORA CRNE GORE. All Rights Reserved
Designed by MONTENEGRO BIZNIS