ADVOKATSKA KOMORA CRNE GORE, BRATSTVA I JEDINSTVA 7, PODGORICA
DOBRO DOŠLI NA INTERNET PREZENTACIJU ADVOKATSKE KOMORE CRNE GORE

KONTAKT TELEFON I FAKS:  +382 (0)20 602 805, 602 807


13/11/2020
Mogućnosti implementacije ENEMLOSa razmatrane sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici

Direktorka projekta, dr Nina Radulović je u petak 13. novembra 2020.g. obavila razgovor sa zamjenikom rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, g. Miroslavom Turkovićem povodom modaliteta implementacije i saradnje na ENEMLOS projektu. Razgovor je obavljen putem web aplikacije iz predostrožnosti vezanih za pandemiju Korona virusa.

Direktorka projekta je objasnila koncept projekta i njegove ciljeve, te upoznala g. Turkovića sa načinom finansiranja i ulogom partnerskih institucija. U fokusu razgovora je prvenstveno bio model implementacije koji Advokatska komora Crne Gore namjerava da sprovede, kako bi ideju pravne klinike prilagodila nacionalnom pravnom okviru i institucionalnim mogućnostima, ali i obezbijedila njegovu dugoročnu održivost. Pored toga, vrlo je važno stvoriti uslove da se pravnoj klinici omogući pružanje integrisanog pravnog servisa koji podrazumijeva i pravno savjetovanje i preduzimanje pravnih radnji koji nijesu mogući bez aktivne uloge advokata, istakla je Radulović.

Državni tužilac Turković je pozdravio inicijativu i izrazio spremnost na saradnju i zajednički rad na unaprjeđenju predloženog modela uz uvažavanje iskustva i realnih mogućnosti svoje institucije i uz poštovanje pozitivnih propisa. Takođe je izrazio raspoloženje da se Osnovno državno tužilaštvo aktivnije uključi u implementaciju projekta, ukoliko to budu dozvoljavali okviri postojećeg međunarodnog ugovora o njegovoj realizaciji.

Sagovornici su zaključili komunikaciju sa željom da realizacija projekta krene uspješno, što neće biti moguće bez podrške viših pravosudnih instanci, u prvom redu Vrhovnog državnog tužilaštva.

ADVOKATSKA KOMORA CRNE GORE, BRATSTVA I JEDINSTVA 7, PODGORICA

Radno vrijeme: ponedeljak - petak, 9-15 časova
Kontakt telefon i faks +382 (0)20 602 805, 602 807, Mob: +382 67 223 230
Kontakt osoba: Bojana Jovanović - tehnički sekretar
Elektronska pošta advkomora@t-com.meAdvokatura egzistira kao javna djelatnost u Crnoj Gori od 14.12.1909.godine, kada je donijet Zakon o javnim pravozastupnicima Knjaževine Crne Gore.

© 2020 ADVOKATSKA KOMORA CRNE GORE. All Rights Reserved
Designed by MONTENEGRO BIZNIS