ADVOKATSKA KOMORA CRNE GORE, BRATSTVA I JEDINSTVA 7, PODGORICA
DOBRO DOŠLI NA INTERNET PREZENTACIJU ADVOKATSKE KOMORE CRNE GORE

KONTAKT TELEFON I FAKS:  +382 (0)20 602 805, 602 807

16/09/2022
Poljski partneri posjetili Pravnu kliniku na Pravnom fakultetu UCG


U sklopu projekta ENEMLOS predstavnici Poljske fondacije pravnih klinika, jedne od međunarodnih partnerskih institucija, posjetili su Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore 14. septembra 2022. godine.

Delegacija iz Poljske, na čelu sa prof. dr. Filip Czernicki, predsjednikom Udruženja, uključila je nastavnike i praktičare koji su angažirani kao mentori studentima unutar pravnih klinika osnovanih na nekoliko poljskih univerziteta: Univerziteta u Varšavi, Univerziteta "SWPS", Univerziteta "Lazarski", Univerziteta Jagiellonian , Univerziteta u Łódźu , Wroclawu i Szczecinu.

Goste je pozdravila koordinatorka projekta prof. dr. Biljana Đuričin i prodekan za međunarodnu suradnju prof. dr. Vladimir Savković, a osim članova projektnog tima, sastanku su prisustvovali i predstavnici crnogorskih neakademskih partnerskih institucija, među kojima i Advokatska komora Crne Gore koju je predstavljala dr. Nina Radulović.

Takođe, skupu su prisustvovali i studenti Pravnog fakulteta koji su, kao prva generacija angažovanih studenata, učestvovali u radu Pravne klinike Pravnog fakulteta UCG-a tokom ljetnog semestra akademske 2021/2022 godine.

U prvom dijelu posjete učesnici su razgovarali o dosadašnjim rezultatima implementacije projekta koju je gostima iz Poljske predstavio član projektnog tima dr. Velibor Korać, te ih upoznao s počecima rada Pravne klinike i pripremama koje su joj prethodile, kao što su proces odabira studenata za angažman na Klinici i njihova obuka.

Članovi delegacije su potom obišli prostorije Pravne klinike, a u drugom dijelu susreta nastavili razmjenu iskustava s crnogorskim partnerima, sumirajući utiske i sugestije u pravcu daljnjeg razvoja i uspješnog rada Pravne klinike.


ADVOKATSKA KOMORA CRNE GORE, BRATSTVA I JEDINSTVA 7, PODGORICA

Radno vrijeme: ponedeljak - petak, 9-15 časova
Kontakt telefon i faks +382 (0)20 602 805, 602 807, Mob: +382 67 223 230
Kontakt osoba: Bojana Jovanović - tehnički sekretar
Elektronska pošta advkomora@t-com.meAdvokatura egzistira kao javna djelatnost u Crnoj Gori od 14.12.1909.godine, kada je donijet Zakon o javnim pravozastupnicima Knjaževine Crne Gore.

© 2020 ADVOKATSKA KOMORA CRNE GORE. All Rights Reserved
Designed by MONTENEGRO BIZNIS